Del

Sammen med motorprodusent Pratt & Whitney feiret Norges eldste flyselskap mottagelsen av sin første Embraer E190 E2 i en seremoni i dag hos den brasilianske flyprodusenten i São Jose dos Campos ved Brasils største by São Paulo, ifølge en pressemelding fra Pratt & Whitney.

Flere med grunn til feiring

– Vi er meget glade for å være det første flyselskapet i verden som tar i bruk E190-E2 for kommersiell trafikk. Vi vil kunne fly lengre, raskere og oftere, og vi er stolte av å tilby en bedre opplevelse for passasjerene, sa Widerøes administrerende direktør Stein Nilsen.

Dagens milipæl er ikke bare Widerøes. For Embraers del er det også en viktig fjær i hatten å få flyet i trafikk hos kunder. For Pratt & Whitney var dagen i dag grunn til feiring, da de er eneleverandør av motoren Geared Turbofan (GTF) til det nye tomotorsflyet fra Embraer.

Miljøgevinst

– GTF-motoren bruker mindre drivstoff, genererer mindre utslipp og produserer mye mindre støy, noe som forsterker vår forpliktelse til å redusere CO2-utslipp og negative følger for miljøet, fortsatte Nilsen. Videre sier pressemeldingen at E190 E2 vil bruke 17% mindre drivstoff enn sin forgjenger E190.

GTF motor fra Pratt & Whitney installeres pa E190-E2. Foto: Pratt & Whitney

I en pressemelding i oktober I fjor annonserte Widerøe at det nye flyet settes i trafikk 24. april på ruten Bergen–Tromsø–Bergen og to dager senere Bergen-Bodø-Bergen.