Del

Star Alliance-medlem Asiana Airlines fra Sør-Korea mellom landets hovedstad og Oslo lufthavn, Gardermoen, rapporterer nettstedet Dfly.no. Årsaken er voksende interesse for Norge som ferieland blant sørkoreanere. Ruten vil starte 10. juli og vil bli fløyet med en Airbus A330-300 tirsdager og lørdager med ankomst Gardermoen kl 14:30 og retur 16:15.

Sterk vekst i hotellovernattinger

Nettstedet rapporterer videre at Norge i fjor hadde flere enn 120.000 gjestedøgn fra Sør-Korea, som var en vekst på 36,7% fra 2016.

– Turistveksten fra Sør-Korea er enorm og det er gledelig å se at Asiana Airlines har valgt å sette opp en rute for å møte denne veksten, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling hos Avinor til Dfly.no.

Flere flyginger med Korean Air

Konkurrent og SkyTeam-medlem Korean Air har operert ukentlige charterflygninger mellom Gardemoen og Seoul om sommeren i flere år. Dfly.no rapporterer at selskapet i år vil øke antall ukentlige turer fra 8 i fjor til 11 i år, og at disse vil bli operert med en Airbus A330-200.

Airbus A330-200 fra Korean Air. Foto: Wikimedia Commons