Del

Dette melder selskapet i en pressemelding i dag. Flyene skal leveres mellom våren 2019 og 2023, og har en listepris inkludert motor på nesten fire milliarder amerikanske dollar.

Denne bestillingen kommer i tillegg til de 30 flyene av samme modell som ble annonsert i juni 2011. Fra den bestillingen flyr per i dag 17 fly. Således vil SAS ha over 80 A320neo i flåten om fem år, i dagens pressemelding heter det at SAS vil fase ut Boeing 737 og eldre A320 etter hvert som de nye flyene blir levert.

Enhetsflåte

Dette betyr at SAS fra 2023 vil ha 80 A320neo i trafikk en enhetsflåte bestående utelukkende av fly fra Airbus for kort-, mellom- og langdistanseruter. Videre sier selskapet i pressemeldingen at man siden 2012 har jobbet med å forenkle flyflåten for å oppnå bedre fleksibilitet, samt ytterligere forenklinger og effektiviseringer i produksjonen.

Pressemeldingen avsluttes med å informere om at SAS ikke har valgt motor som skal brukes på flyene.