Del

Dette melder den europeiske flyprodusenten i dag i en pressemelding.

Hos Airbus sier man at flyet kan fly lengre enn noen annen flytype med sin rekkevidde på omtrent 18.000 kilometer, som utgjør 9.700 nautiske mil. Dette betyr at modellen kan fly fullastet over 20 timer uten mellomlanding. Til sammenligning rapporterte NRK at verdens lengste flyrute flys av en B777-200LR fra Qatar Airways mellom Doha i Qatar og Auckland i New Zealand. Denne flyturen tar omtrent 17 timer og er over 14.500 kilometer lang.

Singapore Airlines første kunde

I pressemeldingen rapporterer man at Ultra Long Range-versjonen vil fly for selskapet fra og med andre halvår i 2018, og at planen er å gjenoppta direkteruten mellom Singapore og New York. Dette vil da bli verdens lengste kommersielle flyrute, i følge pressemeldingen fra Airbus. Denne ruten er 15.300 kilometer lang, eller 8.200 nautiske mil om man vil.

Til slutt rapporterer flyprodusenten at man har 854 A350 på bestilling fra 45 flyselskaper verden over. Ett av disse selskapene er SAS. I tillegg flyr Finnair A350, og fra høsten vil Qatair Airways benytte flytypen på ruten mellom Gardermoen og Doha.