Del

Dette rapporterer nettstedet The Independent Barents Observer. Det russiske flyselskapet Nordavia vil operere sommerruten med Boeing 737 en gang i uken mellom 4. juni og 21. oktober.

Nattrute

The Independent Barents Observer rapporterer videre at ruten vil bli fløyet om natten. Fra Murmansk tar flyet av kl 01:15 lokal tid og lander på Gardermoen kl 03:25 norsk tid. Femti minutter senere kl 04:15 returnerer flyet fra Gardermoen til Murmansk. Selv første tog går fra Gardermoen kl 05:30 går det flere busser til ulike deler av Oslo på nattestid.

Murmansk lufthavn med B737-500 fra Nordavia i forgrunnen

– Dersom passasjerer viser interesse for ruten vil vi vurdere å øke antall ukentlige flygninger og kanskje også fortsette etter 21. oktober, sa Nordavias representant Viktor Anoshkin til nettstedet i april i år.

Tidligere ruter mellom Murmansk og Norge

Det er ikke første gang det går rutefly mellom Norge og Murmansk. Allerede i 1993 åpnet Braathens SAFE og Aeroflot Nord (forløperen til Nordavia) hver sin ukentlige flyrute mellom den russiske havnebyen og Tromsø. Det tidligere norske flyselskapet fløy ruten med en Boeing 737-500 og holdt den gående i syv år, ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv fra 2006. Avisen Nordlys rapporterte i 2016 at Nordavia la ned sin rute Tromsø-Murmansk-Arkhangelsk i 2014. Denne ruten med fløyet med et Antonov-24 propellfly.