Del

Airbus har formelt lagt de to modellene Bombardier CSeries CS100 og CS300 til produktkatalogen sin. Dette meldte Flight Global tidligere denne uken.

På produktsidene på hjemmesiden til Airbus kan man finne detaljert teknisk informasjon, men illustrasjonsbilder viser fortsatt flyene med Bombardiers logo. Videre melder Flight Global at den europeiske flyprodusenten ennå ikke har informert om man ønsker et nytt merke- eller produktnavn for CS100 og CS300.

Per i dag flys flytypen av Air Baltic og Swiss International Airlines. Sistnevnte flyr CS100-versjonen regelmessig på Gardermoen.

Bombardier CS100 Swiss International Air Lines. Foto: Swiss

I følge Flight Global har Bombardier på sin side videresendt linken til CSeries-flyene til Airbus, og deres egne produktsider har nå kun informasjon om CRJ- og Q400-modellene. CRJ og Q400 ses på flyplasser over hele Norge i farger fra henholdsvis SAS og Widerøe.

Til slutt rapporterer Flight Global at Airbus fullførte sitt kjøp av rett over 50% av CSeries Aircraft Limited Partnership 1. juli.