Del
Airbus A320 fra ungarske Wizz Air

I direkte konkurranse med SAS og Norwegian åpner det ungarske lavprisselskapet sin første rute fra Gardermoen med en daglig rute til Gdansk fra og med 4. april 2019. Dette melder Avinor i en pressemelding.

– Vi ser frem til å ønske Wizz Air velkommen når deres første fly kommer kommer fra Gdansk her ved Oslo lufthavn. Gdansk er et betydelig knutepunkt for lufttransport i det nordlige Polen, og vi er glade for at Wizz Air nå åpner en helårsrute til Norges hovedflyplass, sier Jasper Spruit, Vice President Traffic Devlopment hos Avinor i pressemeldingen.

Jasper Spruit, VP Traffic Development. Foto: Avinor

Havnebyen og den tidligere hansastaden Gdansk er Polens sjette største by og en populær destinasjon blant norske reisende. Byen kan nås fra hele syv flyplasser i Norge, og Wizz Air flyr til samtlige av dem. I tillegg flyr Ryanair fra Gdansk til Torp, Norgegian til Gardermoen og SAS til Bergen og Gardermoen. Således er det bare København den internasjonale destinasjonen som nås direkte fra flere steder i Norge, etterfulgt av Amsterdam og London som tangerer Gdansk med syv hver.

Ruten vil flys med Airbus A320, og billetter er allerede til salgs på flyselskapets hjemmesider, avslutter Avinors pressemelding.