Del

Siden oppstart 27. mars i fjor har selskapets rute mellom Oslo og hovedstaden Addis Abeba vokst jevnt og trutt, og utvides nå til ganger i uken. I tillegg vil Ethiopian Airlines åpne en ny rute mellom Gardermoen og Eritreas hovedstad Asmara. Dette melder Avinor i en pressemelding.

Utvidelsen av ruten til Addis Abeba vil finne sted 11. desember i år, og ruten vil fortsatt flys med selskapets Boeing 787-8 Dreamliner.

– Vi har utviklet et tett samarbeid med Ethiopian Airlines, og vi har jobbet hardt sammen med dem for å gjøre ruten til en suksess. Dette er bevis på et vel-fungerende samarbeid, og at Ethiopian har lykkes med å opparbeide en solid portefølje av forretningsreisende og turister, sier Jasper Spruit, Vice President Traffic Development hos Avinor i pressemeldingen.

Jasper Spruit, Vice President Traffic Development, Avinor. Foto: Avinor
Asmara, Eritrea ny destinasjon

Videre rapporteres det i pressemeldingen at selskapet vil åpne en helt ny rute mellom Oslo og Eritreas hovedstad Asmara. Denne ruten skal flys to ganger i uken, og også denne med selskapets Dreamliner. Dette betyr at Ethiopian Airlines vil fly til og fra Gardermoen åtte ganger i uken.