Del

Saab J29 «Tunnan» lokker frem smilet hos alle som vet hva det dreier seg om. Tønneformen gjorde kallenavnet selvsagt, men «Donald Duck»-faktoren er mest på utsiden. J-29 var faktisk Europas første serieproduserte pilvingede jagerfly.

 

Flyet ble født i de hektiske 40-årene, da mye skjedde på flyfronten grunnet krigen, og er derfor et førstegenerasjons jagerfly. Til sammenligning er våre nye F-35 5.-generasjon.

Effektiv og krevende

Tunnan etterfulgte svenskenes aller første turbojetfly, Saab 21R, og viste seg raskt å ha en rekke attraktive flyegenskaper. Likevel var det ikke noen enkel maskin å håndtere, og kombinert med generelt

Saab 21R var svenskenes aller første jetfly, og ble erstattet av J-29 Tunnan.
Foto: Wiki commons

liten erfaring med høyytelsesfly, ble det en bratt læringskurve for pilotene som skulle fly den.

Kriget i Kongo

Tunnan var utstyrt med Svenska Flygmotor RM2B turbojet, som leverte en hastighet på litt over 1 000 km/t. Flyet var bestykket med fire 20 mm maskinkanoner, og deltok faktisk også i krig. I 1961 opprettet FN en fredsbevarende styrke i Kongo, og der deltok fire svenske J-29. Flyet presterte svært godt mot bakkemål, og på tross av mye ild fra bakken gikk ingen av flyene tapt.

Her ser du en spennende infofilm om det spesielle flyet: