Del

Dette forteller administrerende direktør Stein Nilsen i samtale med Luftfart.Media. Dette har hovedsakelig to årsaker.

Den ene er den kjent problemstillingen at Widerøes flåte av Dash 8-fly fra tidlig 1990-tallet begynner å dra på årene. I tillegg produseres det per i dag ikke modeller på tilsvarende størrelse som på kort sikt kan erstatte dagens flåte.

Den andre er at man regner med at en passende erstatning, som man også regner med vil være langt mer miljøvennlig enn dagens fly, vil være klar rundt 2030.

Stein Nilsen, administrerende direktør, Widerøe

– Vi er allerede i dialog med flere flyprodusenter som utvikler fly på vår størrelse av helt teknologi. Hvorvidt disse flyene vil være elektriske eller basert på hybrid teknologi vil tiden vise. Vi har uansett en tett dialog, og vil ta en beslutning på riktig tidspunkt, forklarer Nilsen til Luftfart.Media.

Hybrid-elektriske fly for opptil 19 passasjerer

Med referanse til en e-post fra Boeing rapporterte nettstedet Filter Nyheter tidligere i år at mindre hybrid-elektriske fly for kortbanenettet med plass til 10-19 passasjerer vil være tilgjengelige rundt 2030-35. Et slikt fly kunne således være aktuelt for Widerøe.

– Vi har ikke kommet så langt at det dreier seg om kjøp enda. Det går på tekniske spesifikasjoner som hvor langt de skal kunne fly og slikt, sier Nilsen til nettstedet.

Frem til da vil Dash 8 i Widerøes farger være godt synlig i norsk luftfart i flere år fremover.