Del
F-18 fra Royal Canadian Air Force brukt under RIAT i 2018. Skjermdump YouTube / Elwyn R (opphavsperson)
I denne vidoen har Elwyn R fanget opp høydepunkter fra 2018, og det er vi glade og takknemlige for. Den blådekorerte F-18 fra Royal Canadian Air Force er det samme display-flyet som også deltok under Royal International Air Tattoo i 2018 ved Royal Air Force-basen i Fairford i Gloucestershire. God fornøyelse!

Mach Loop heter egentlig Machynnleth Loop er en serie av daler i det vestlige og sentrale Wales. Området er kjent som treningsområde for å fly lavt med raske fly. Her kan man se fly som Airbus A400M, Typhoon, Tornado og Lockheed C130J Hercules fra britiske RAF, samt F-15C-Eagles og F-15-Strike Eagles fra US Air Force. Noen av disse, samt et par overraskelser i tillegg til nevnte F-18 fra Canada, kan man se i videoen.

En rekke av disse militærflyene er basert ved RAFs base i Lakenheath i Suffolk i det østlige England cirka 345 kilometer øst for Mach Loop. Her har det vært flystasjon siden 1941, og siden årene etter andre verdenskrig under den kalde krigen har US Air Force markert sin tilstedeværelse med både fly og personell.