Del

Denne turen fant sted i Iran går, da Iran Aseman Airlines’ rute EP851 mellom Zahedan og Tehran ble fløyet av en 38 år gammel Boeing 727-200 Advanced registrert EP-ASB, ifølge The Points Guy via nettstedet i.stuff.co.nz.

Videre rapporterer nettstedet at turen fant sted uten noen form for markering, og flyselskapet kommenterte ikke at deres eldste fly ble tatt ut av flåten etter turen i media. I sin tid var Boeing 727 det mest solgte flyet, men i dag flyr modellen hovedsakelig med flyfrakt.

Boeing 727 fra Sterling Airways

Nettstedet rapporterer ellers at flyet fløy for første gang i 1963, at det debuterte for amerikanske Eastern Air Lines i 1964 og at det raskt ble en arbeidshest for selskaper verden over. Flytypen kunne ses på nordiske flyplasser til tidlig på 1990-tallet, og tidligere nordiske operatører av Boeing 727 inkluderer Icelandair, Scanair og Sterling Airways.