Hva betyr hengelåsen med rød strek over?

Del
Illustrasjon: Pixabay

Hvorfor står det at Luftfart.Media ikke har en «sikker tilkobling»?

Vi jobber med en større vårrengjøring på Luftfart.Media. Det er fordi vi forbereder oss på høyere aktivitet etter å ha stått på sparebluss en stund. Vi gleder oss til å gi deg en oppfrisket side og flere gode saker!

Noen har – naturlig nok – lurt på hva dette varselet i adresselinja til nettleseren Firefox betyr:

Hvis man surfer med Google ser det sånn ut:


Når vi klikker på hengelåsen med rød strek, eller info-symbolet i Googles tilfelle, vises en forklarende tekst. Meningsinnholdet i den er det samme uansett nettleser. I Google formuleres det slik:

Grunnen til at dette skjer er at alle nettlesere med jevne mellomrom tildeler nettsider et slags sertifikat som bekrefter at informasjon som legges inn på den aktuelle siden blir kryptert og utilgjengelig for utenforstående (f. eks. hackere). Typiske sider hvor dette er viktig kan være nettbanker, offentlige helsesider, Altinn etc., hvor brukeren utveksler sensitiv informasjon med nettstedet. Passord, betalingsinformasjon og personnummer som anvendes på den type sider kan i teorien være utsatt når dette sertifikatet ikke er på plass.

På Luftfart.Media er det som kjent ingen utveksling av informasjon på den måten. Det er derfor ingen grunn til å la være å besøke oss som normalt. Selv om dette for oss blir en slags formalitet, vil vi sørge for å få utstedt riktig sertifikat. Varselet vil da forsvinne, og det vil stå HTTPS foran adressen.

Prosessen med slike sertifikater er, som så mange andre ting på internett, ikke spesielt rask. I vårt tilfelle får vi kyndig hjelp til saken, og venter altså på at det skal aktiveres på riktig måte.

Dermed er det bare å besøke sidene våre slik du pleier, både nå og etter sertifiseringen.