Del

Det er adskillig mindre og lettere enn Norges fremtidige maritime overvåkingsfly, Boeings P-8 Poseidon. Hvorvidt Swordfish ville vært et bedre valg for Norge må eksperter eventuelt svare på, men flyet er uansett et spennende bekjentskap.

Prosjektet har pågått noen år, men «nytt» i flyverdenen har litt videre rammer enn i for eksempel bilbransjen. Swordfish MPA (Maritime Patrol Aircraft) er i hvert fall et moderne produkt som tar i bruk helt nye høyteknologiske sensorløsninger for ubåtjakt, som er flyets primære oppgave

Les også: Dette er Saab 340 Erieye

I tillegg skal det, som navnet tilsier, drive andre former for overvåking, samt taktisk og strategisk støtte til egne styrker.

Les også: Norge kjøper fem av disse flyene

Fly som Swordfish har selvfølgelig en lang liste interessante spesifikasjoner, og i disse reklamepresentasjonene kan du se flere av dem: