Del

Harbour Air i Vancouver, Canada, sier at de har konkrete planer om å bli det første flyselskapet i historien som bare bruker elektriske fly.

Det hele må selvfølgelig starte i det små, men selv det innebærer en ganske bemerkelsesverdig milestein. Harbour Air vil nemlig konvertere det mest canadiske flyet av dem alle, bushflygingens arbeidshest DeHavilland DHC-2 Beaver, til elektrisk fremdrift.

Les også: Sjø-Otter midt i København

Selskapet Harbour Air opererer på den canadiske vestkysten med utgangspunkt i Vancouver og Vancouver Island, British Colombia. Flyet på bildet er en turbin-Single Otter. Selskapet opererer også Twin Otter og Cessna Grand Caravan på flottører

Harbour Air skal selvfølgelig ikke gjøre de tekniske konverteringene selv, men samarbeider med det amerikanske magniX, som spesialiserer seg på utvikling av nettopp elektrisk teknologi for luftfarten. Første testflyvning er planlagt til november i år, melder avisen Vancouver Sun.

Les også: Maule M-4 er tilbake!