Del

Det er i hvert fall produsenten Jetcopters ambisjon, selv om det riktig nok bare er en fullskalamodell som skal vises frem på kommende AERO-messe 2019.

Den som vil se doningen på nært hold må ta turen til AERO-messen mellom 10. og 13. april, i Friedrichshafen, Tyskland. Og kanskje blir det starten på noe helt nytt, en sånn hvor man kan si «jeg var der da de viste frem modellen», for produsenten ønsker å markedsføre den dronelignende tingesten som fremtidens lufttaxi.

Jetcopter sett forfra

Møter krav fra EASA

Alle tekniske krav fra EASA vil bli møtt, forteller Jetcopter. Ifølge siste konfigurasjon vil den flygende taxien ha seter for opptil fem passasjerer. Det får to motorer med 500 hestekrefter hver, som driver hver sin roterende løftevifte som kan justeres for å få ulike manøvreringsvektorer. Dette vil legge forholdene til rette for en toppfart på opptil 300 kilometer i timen, sier produsenten. Jetcopter vil være enkelt for en pilot å fly, og da nesten som en drone. Piloten vil kun måtte velge ønsket høyde, hastighet og retning for å få lufttaxien til å fly dit passasjeren(e) ønsker.

Raskere og lengre

Med sine 1 000 hestekrefter vil Jetcopter ifølge selskapet ha den lengste rekkevidden i markedet, hele 1 000 kilometer. Maksimum take off-vekt skal være 2 000 kg.

Produsenten reklamerer også med at Jetcopteret er lite og kompakt nok til å kunne parkeres i en middels stor garasje for varebiler. Tja. Kanskje er dette fremtiden? Vi skal holde et øye på denne krabaten og holde deg oppdatert.