Del
Den aktuelle trappen, Alta lufthavn. Foto: SHT

Det kunne gått riktig ille for kabinsjefen på Norwegian-flyet den 22. juni i fjor. Da ombordstigningstrappa ble rygget bort fra flydøra, falt hun ut.

Statens Havarikommisjon for transport (SHT) etterforsker også luftfartsrelaterte hendelser på bakken. Nå foreligger rapporten etter enkeltperson-ulykken ved Alta lufthavn i fjor.

– Kabinsjefen falt 2,6 meter ned på bakken. Hun ble skadet i fallet, og fikk blant annet brudd i venstre fot, noe som medførte sykehusopphold. Bare tilfeldigheter forhindret at fallet medførte større personskader, skriver SHT.

Fremre kabindør i åpen stilling. Plattformen tilsvarer høyden på toppen av den aktuelle trappa. Foto: SH

Har endret rutinene
Norwegians 737 LN-DYE forberedte seg på avgang, og kabinsjefen var i ferd med å lukke døra da hun kom i skade for å plassere den ene foten på trappa, som er montert på et kjøretøy. Den andre foten hadde hun inne i selve flyet. Da trappa ble rygget unna, tok hun overbalanse og falt.

Les også arkivsak: Tre kabinansatte skadd i turbulens

– I etterkant av ulykken har handlingselskapet og flyselskapet gjort endringer i avgangsprosedyrene for å styrke barrierene mot framtidige tilsvarende uønskede hendelser, presiserer SHT i rapporten.