Del

Det sies halvhøyt at Sikorsky-Boeings SB-1 Defiant skal bli UH-60 Black Hawks arvtager. 21. mars fløy det for første gang, og har dermed innhentet konkurrenten fra Bell Helicopters.

Det er litt av en maskin flykonsernet har hostet opp. På toppen sitter to kontraroterende, koaksiale rotorer, og i hekken har den en svær skyvepropell. Det hele minner nesten om tidligere tider, da eksperimentering grunnet våpenkappløp og kald krig var på sitt aller heftigste. Mange husker sikkert den tidligere saken vår om Locheeds AH-56, Apache-helikopterets forgjenger. Det er forhistorisk, men idéen har likhetstrekk med Defiant.

Dobbelt av alt
Det er ikke bare rotorene som går togangen, for produsenten melder at SB-1 Defiant skal være dobbelt så raskt og med dobbel rekkevidde av dagens konvensjonelle helikoptre for lignende bruksområder. Det er ganske tett på å være sensasjonelt for et helikopter som hovedsaklig skal fungere som arbeidshest for støtte til bakkestyrker. Sikorsky-Boeings mål er at det skal overta etter klassiske AH-60 Black Hawk, forteller Flight Global.

Copyright©Boeing


Lynraske konkurrenter
Nå har det altså demonstrert grunnleggende luftdyktighet, men det er på ingen måte gitt at Defiant vil bli US Armys valg. Konkurrenten, Bells V-280 tiltrotor, har fløyet i et år allerede. Med en toppfart på 280 knop er det en meget sterk motstander for Defiant når det gjelder hastighet – som er et viktig kriterium i valget av nytt amerikansk hærhelikopter.