Del

Dette melder det danske nettstedet Luftfart.nu i en reportasje.

Norwegian etablerte en base for piloter på Kastrup i fjor høst. I forkant hadde selskapet henvendt seg til danske Flyvebranschens Pilot Union (FPU) for en avtale gjeldende for første år, og forrige uke gikk pilotene sammen om å stifte FPU-foreningen «Norwegian Long Haul Pilot Union».

Videre skriver Luftfart.nu at kaptein Peter Larsen ble valgt til formann og representant for de 180 pilotene på basen.

– I den kommende perioden vil vi forberede forhandlinger om nye avtaler. Vi vil finne ut hva som er viktig for medlemmene våre. Den første avtalen gjelder for et år, og nå er det opp til oss å sette vårt preg på den, sier Peter Larsen til nettstedet på vegne av sine danske kolleger.

Del av større nettverk

Ellers skriver man i Luftfart.nus reportasje at Norwegians langrute-piloter nå står sammen med resten av Danmarks piloter under FPU-paraplyen. I tillegg blir man del av den danske organiserte fagbevegelsen (FH) hvor resten av Danmarks ansatte innen luftfart står samlet.