Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: http://luftfart.media

Midlertidig ansvarlig redaktør: Stian Sangvig (stian@luftfart.media)
Eierskap: Det er foretaket Versal Tekstbyrå (du tas til en ekstern side når du trykker på lenken) v. Tore Aune som eier domenet og driftsrettighetene til nettstedet.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor

Vi er gjennom europeisk regelverk juridisk forpliktet til å redegjøre for hvordan vi behandler eventuelle personopplysninger som kan innsamles om brukerne på Luftfart.Media. Vi gjør oppmerksom på at selv om denne erklæringen er formelt korrekt og møter kravene til informasjon vi skal gi om emnet, er det flere faktorer som ikke er relevante for Luftfart.Media og våre brukere. Det er likevel omtalt som del av garantiene vi gir.

Alle personopplysninger som lagres om deg som bruker av Luftfart.Medias sider, lagres av de digitale funksjonene du kjenner fra før.Luftfart.Media driver ingen form for manuell eller målrettet informasjonsinnsamling om brukere og besøkende. Luftfart.Media selger eller deler ingen brukerinformasjon eller personopplysninger med en tredjepart, med mindre det gjelder unntak det spesifikt informeres om.

Tredjepart

a)         Der våre besøkende klikker seg videre til eksternt innhold, det vil si annonser eller lenker til nyhetssaker / andre sider vi har publisert lenker til, vil den instansens personvernansvar gjelde. Brukere av Luftfart.Media skal vite at slike tredjepartssider kan lagre brukerinformasjon som Luftfart.Media ikke lagrer.

b)        Artikler på Luftfart.Media kan inkludere innebygget innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygget innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

c)         Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

d)        Både Facebook, WordPress og Google Analytics samler i variert grad inn informasjon om brukeradferd ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Det vil si at Luftfart.Medias administratorer for eksempel kan se at det mellom klokken 16:00 og 17:00 var tre brukere koblet opp i Bodø, og at de alle brukte nettbrett. Det finnes ingen detaljer om navn, adresser, alder eller lignende. Luftfart.Media har ingen betalingstjenester, og det samles følgelig heller ikke inn noen opplysninger om finansielle verktøy eller transaksjoner.

e)         Grunnen til at våre digitale verktøy samler inn informasjonen de gjør, er at nettstedet er avhengig av å ha et samlet bilde av brukermønstrene for å kunne planlegge annonser, vite hva slags trafikktall som oppstår etc. I praksis blir ingen av disse opplysningene anvendt av Luftfart.Media, blant annet fordi eventuelle annonser ikke målrettes pr. brukergruppe, men presenteres universelt. Våre data er derfor i all hovedsak passive data om brukeradferd. Oppsamlet informasjon blir slettet jevnlig.

Kommentarer

  1. Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.
  2. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil et eventuelt profilbilde være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.
  3. Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år

Analyse
Som standard deler ikke WordPress (vår publiseringsplattform) noen personopplysninger med andre.

  1. Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.
  2. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg
Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg
Luftfart.Media sender ikke brukeropplysninger ut av EU eller til land som har svakere personvernreglement enn i EU.

Unntak
Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer som ikke nødvendigvis er lokalisert i Europa.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger
Vi har iverksatt standardiserte metoder for beskyttelse av personvernopplysninger som tilflyter oss. Blant disse finnes individuelle ansvars- og sikkerhetsforpliktelser, kryptering og/eller tofaktorautentisering for tilgang til data der dette er relevant, og tilgangsbeskyttelse etter tilråding fra de ulike tjenesteleverandørene (f.eks. passordgeneratorer som lager uknekkelige passord).

Våre rutiner for datalekkasjer
Vi har rutiner for eventuelle datalekkasjer. Disse innebærer avstenging (compartmentalization) av steder der informasjon finnes, samt en sjekkliste for analyse av konsekvenser og varslingsrutiner der det dreier seg om eventuelle enkeltpersoners sensitive data.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger
Luftfart.Media bruker ikke tjenester for automatiske avgjørelser som utløser særlige personvernstiltak (for eksempel kredittsøknader).

Media
Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer
Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder
Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra

Noe du savner eller lurer på?
Vi besvarer etter beste evne spørsmål om personvernhensyn. Vennligst benytt adresse: post@luftfart.media, eller melding via Messenger.