Forskere har identifisert den mest uheldigste aldersforskjellen

Det er en viss aldersforskjell mellom partnere som medfører større risiko for samlivsbrudd. Dette bekreftes av statistikk.

Å vite de verste aldersgruppene bør ikke være avgjørende til slutt, men som de sier, advart er forearmed.

En artikkel publisert i Journal of Popular Economics sier at folk som gifter seg med yngre partnere er lykkeligere. Men lykken varer ikke alltid lenge, spesielt hvis aldersforskjellen er stor. Det har også vist seg at par med stor aldersforskjell kan være mindre «motstandsdyktige» når de står overfor finansielle og økonomiske vanskeligheter enn par på samme alder.

En forskjell på 5 år

Kvinner utvikler seg raskere enn menn, så en forskjell på 5 år er ikke merkbar. I tillegg har slike partnere omtrent tilsvarende livserfaring, noe som vil gjøre det lettere å bygge et liv sammen.

Forskjellen er 10 år

En studie fra Emory University fant at når aldersforskjellen nærmer seg 10 år, øker sannsynligheten for at ekteskapet ditt vil ende i skilsmisse med omtrent 39 prosent. Dette er ikke tilfelle for alle par med en aldersforskjell på 10 år, men det skjer med en viss hyppighet.

Selv om det teoretisk antas at 10 år er den ideelle aldersforskjellen mellom elskere, for på dette tidspunktet har en mann allerede fått nok erfaring til ikke å reagere på innfallene til sin andre halvdel. I tillegg vet en voksen og moden mann å inngå kompromisser. En kvinne begynner derimot å lytte til meningene til kjæresten sin, ettersom hun anerkjenner hans autoritet.

Forskjellen er 20 år

Studier viser at sannsynligheten for at ekteskapet ditt vil ende i skilsmisse hvis aldersforskjellen er omtrent 20 år, er omtrent 95 prosent høyere enn om du var på samme alder. Hovedproblemet med forhold der partnerne har så stor aldersforskjell, er vanskeligheten med å finne felles interesser.

Halvparten av din alder + 7

Det finnes en formel for å bestemme minimumsalderen til en person du kan bygge et forhold til: del alderen din i to og legg til syv år. Angivelig vil et forhold til noen yngre enn det resulterende tallet være «for mye».

En studie publisert i tidsskriftet Evolution and Human Behaviour fant at når det gjelder dating og forhold, følger heterofile menns preferanser generelt denne regelen. Men heteroseksuelle kvinner foretrakk faktisk partnere som var eldre enn minimumsalderen diktert av «halvparten av din alder pluss syv» -regelen.

Ikke alle føler seg komfortable med et par med så stor forskjell, og selv om meninger utenfra ikke skal påvirke beslutningstaking, kan press utenfra ha betydning i slike situasjoner.

Husk at statistikk og det virkelige liv er forskjellige ting, og bare fordi du og partneren din har stor aldersforskjell, betyr ikke det at forholdet deres er dødsdømt. Mye avhenger også av deg.